Brogues - håndværk, nedarvet i generationer af skomagere

08.09.16 Posted in Herresko mode guide

Brogues, brogue sko til mænd | Herremode

Brogues er en slags af supersmarte sko eller støvler, traditionelt kendetegnet af en robuste overdel i læder-stykker med dekorative perforeringer og rillerne langs læder-stykkernes synlige kanter.

Brogues stammer fra Skotland (ordet "brogue" kommer fra det gæliske "brog" som blot betyder "sko") og har eksisteret i Skotland for hundreder af år. Brogues blev traditionelt båret af skotske og irske landmænd. Da brogue sko blev bygget ved hjælp af ugarvede skind med perforeringer (huller), tillod det skoene at tørre hurtigere, når de blev anvendt i det våde skotske højland.

Brogues blev traditionelt anset for at være ude- eller land fodtøj, som er ellers ikke egnet til casual eller business lejligheder, men i begyndelsen af det 20. århundrede kom brogues på modebilledet i byerne, bare fordi deres udseende/design var meget pænt. I vore dage anses brogues for sko, passende i de fleste sammenhænge.
Alt efter placering, areal og mønster af perforeringer opdeles brogues almindeligt i otte stilarter: Oxford, Derby, ghillie, munk, fuld (eller "wingtip"), semi-, quarter and longwing.
I tillæg til de typiske former for lædersko eller støvler, kan brogues også tage form af business sko, sneakers, højhælede damesko, eller enhver anden form af sko, som er konstrueret i læder-stykker og har perforeringer og synlige kanter, karakteristiske for brogues.

Fremstilling af brogues handler om et godt håndværk viden, der er nedarvet i generationer af skomagere og som i de sidste hundrede år dybest set bare forfinet med nye trendy designs og nogle nye materialer. Hvis man plejer og håndterer brogues rigtigt, bliver de smukkere jo ældre de bliver.
Overvejer du at købe nye sko, som er fine og elegante, men samtidigt ser anderledes ud - se kollektionen af brogues - du bliver sikkert imponeret over disse fantastiske sko!

Trendy sko til moderne mænd | Herresko mode

Selvom sko er først og fremmest en praktisk beklædning, for mange mænd afspejler trendy sko den moderne livsstil.
Nu til dags kan man få mange forskellige slags herresko, som hver især passer til forskellige lejligheder. De pæne og elegante business sko til jobbet, sporty sneakers og trainers til fritiden, forskellige støvler og snøresko til mænd, herre sandaler og slippers - skomarked tilbyder herresko i mange forskellige mærker, modeller, farver og materialer.
Her finder du herresko for enhver smag og til alle lejligheder - sko fra flere populære webshops på en gang. Så dit største problem bliver at skulle vælge imellem alle de fantastiske sko!
Herresko fra de kendte skomærker. De mest populære herremode skobutikker samlet et sted! Shop mode herresko online og få dine sko leveret lige til døren!

Mode for mænd - opdag herremode online. Modemand.dk tilbyder den nemmeste herre shopping!
Herretøj, herresko, accessories og smykker til mænd, grooming- og personlig pleje produkter, herre parfumer og dufte - i alt mere end 15.000 varer fra populære online butikker - samlet ét sted! På Modemand.dk finder du bedste tilbud samt den største sortiment af mode tøj, sko og trendy herre tilbehør fra kendte mærker - produkt sortiment samt priser opdateres hver dag. Herretøj, herresko, mode accessories til mænd - shop nemt med Modemands guide!