Skopleje gode råd

24.01.17 Posted in Herresko mode guide

Skopleje - skopleje guide | Herresko

Alting holder længere, hvis man passer godt på det, og det gælder selvfølgelig også for dine sko - et par gode herresko fortjener en perfekt skopleje.
Plejemidler af høj kvalitet beskytter skoene mod miljøpåvirkninger, gør dine sko modstandsdygtige, så de ser som nye ud i lang tid. 

Valg af skopleje middel

Læs varedeklarationen og vælg det rigtige plejemiddel, der passer til den aktuelle skindtype. Der bruges glat narvlæder, nubuck, ruskind, ruspalt og flere andre typer skind til at fremstille sko.

Sko imprægnering

Det er en god idé at starte med at imprægnere et par nye sko, før man går i gang med at bruge dem. Imprægnering sikrer at fx snavs, fedt og vand afvises af læderet og man dermed undgår pletter eller vand der trænger ind. Det anbefales at imprægnere 3 gange efter hinanden, før man tager sin sko i brug. Inden man imprægnere sine sko skal man altid huske, at skoene skal være rengjorte. 

Vælg imprægneringsmiddel uden silikone, da silikone er et opløsningsmiddel, som er skadeligt bl.a. for miljøet.

Man må aldrig påføre imprægnering og andre plejemidler på fugtige sko! Ellers kan de rådne.

Da der hele tiden sker en fordampning af imprægneringsmiddel fra skindoverfladen og ved slidtage, er det vigtigt at påføre imprægneringsmiddel uden silikone 2-3 gange om ugen i vådt vejr. Fedtholdige eller farveopfriskende plejemidler skal påføres efter imprægnering. Der er mange, der tror, at det skal være omvendt. Meningen med imprægnering er at beskytte skind, men ikke skocreme!

Sko rengøring

Til rengøring kan bruges skindrens, rensecreme, shampoo og saddelsæbe.

Pleje med skocreme

Læder plejes med skocreme i glas eller tube, skovvoks eller fedtcreme, læderfedt og emulsionsprodukter. Puds skoene for at tilføre skindet fugt og næring og fordi det ser pænere ud! Det bedste resultat får man, hvis man benytter en skocreme i den rigtige nuance, men man kan også altid benytte en farveneutral skocreme. Husk at rengøre skoene inden skopudsning!

Tørring af sko

Sko kan blive våde både pga. den sved fødderne afgiver og pga. regn- eller snevejr. Er skoene blevet våde er det bedste man kan gøre, at tage indlægssålen ud, fylde skoene med avispapir og stille dem til tørring ved almindelig rumtemperatur i ca. 24 timer. Man skal ikke stille sko til tørring ved radiatoren eller lignende, da læder risikerer at revne.

Farveopfriskning

Farven kan opfriskes med farvecreme, læderfarve (kan også omfarve) og skohvidt (kun til hvid farve).

Tip: Gå ikke i de samme sko to dage i træk. Skind kan absorbere op til 30 % naturlig fugt (sved) i løbet af dagen. Fødder kan afgive 2-3 spiseskefulde væske per dag. Det er helt naturlig at fødder sveder, men det er unaturligt at fødder lugter. Det betyder at der er uønskede bakterier mellem tæerne. Disse bakterier kan fjernes ved hjælp af fod creme og andre fodplejende midler. 

Skopleje produkter - køb online:

Trendy sko til moderne mænd | Herresko mode

Selvom sko er først og fremmest en praktisk beklædning, for mange mænd afspejler trendy sko den moderne livsstil.
Nu til dags kan man få mange forskellige slags herresko, som hver især passer til forskellige lejligheder. De pæne og elegante business sko til jobbet, sporty sneakers og trainers til fritiden, forskellige støvler og snøresko til mænd, herre sandaler og slippers - skomarked tilbyder herresko i mange forskellige mærker, modeller, farver og materialer.
Her finder du herresko for enhver smag og til alle lejligheder - sko fra flere populære webshops på en gang. Så dit største problem bliver at skulle vælge imellem alle de fantastiske sko!
Herresko fra de kendte skomærker. De mest populære herremode skobutikker samlet et sted! Shop mode herresko online og få dine sko leveret lige til døren!

Mode for mænd - opdag herremode online. Modemand.dk tilbyder den nemmeste herre shopping!
Herretøj, herresko, accessories og smykker til mænd, grooming- og personlig pleje produkter, herre parfumer og dufte - i alt mere end 15.000 varer fra populære online butikker - samlet ét sted! På Modemand.dk finder du bedste tilbud samt den største sortiment af mode tøj, sko og trendy herre tilbehør fra kendte mærker - produkt sortiment samt priser opdateres hver dag. Herretøj, herresko, mode accessories til mænd - shop nemt med Modemands guide!